نماز، پرستش و اظهاربندگي به درگاه پروردگار يگانه است. اگر هنگام خواندن نماز، حضور قلب نداريد و يا حواستان متوجه جاي ديگري مي شود، پاسخ و توصيه آيت الله وحيد خراساني به اين سوال که چه کنيم تا در نماز حواسمان پرت نشده و توجّهمان به خداي تعالي باشد را بخوانيد.
. خدایا! ترا سپاس می گویم که در کرم خویش داخلم کرده ای و دلم را چرکهای بی خبری و غفلت خویش پاکیزه ساخته ای.
مناجات شعبانیه حضرت امیر علیه السلام . خدایا اگر بی خبری از آماده شدن برای دیدارت مرا به خواب غفلت فرو برده اما در عوض معرفت به بزرگی نعمت هایت مرا بیدار کرده.
حضرت امیرالمومنین (ع) در مناجات شعبانیه . مناجات «شعبانیه» را خواندید؟ بخوانید آقا!
مناجات شعبانیه از مناجاتهایى است که اگر انسان دنبالش برود و فکر در او بکند،
در سرزمین مدینه سه گروه از یهود زندگی میکردند «بنی نضیر» و «بنی قریظه» و «بنی قینقاع» و گفته میشود که آنها اصلاً اهل حجاز نبودند ولی چون در کتب مذهبی خود خوانده بودند که پیامبری از سرزمین مدینه ظهور میکند به این سرزمین کوچ کردند و در انتظار این ظهور بزرگ بودند. هنگامی که پیامبر اسلام به مدینه هجرت کرد، با آنها پیمان عدم تعرض بست ولی آنها هر زمان فرصتی یافتند از نقض این پیمان فروگذار نکردند.
اين سوره در «مدينه» نازل شده و داراى 24 آيه است محتواى سوره: اين سوره- كه بيشتر ناظر به داستان مبارزه مسلمانان با جمعى از يهود به نام «يهود بنى نضير» است- از سورههاى مهم و بيدارگر و تكان دهنده قرآن مجيد است، و تناسب بسيار نزديكى با آخرين آيات سوره قبل دارد كه وعده پيروزى در آن به «حزب اللّه» داده شده است.
آیه :وَ الَّذِينَ تَبَوَّءُو الدَّارَ وَ الْايمَانَ مِن قَبْلِهِمْ يحُِبُّونَ مَنْ هَاجَرَ إِلَيهِْمْ وَ لَا يجَِدُونَ فىِ صُدُورِهِمْ حَاجَةً مِّمَّا أُوتُواْ وَ يُؤْثِرُونَ عَلىَ أَنفُسِهِمْ وَ لَوْ كاَنَ بهِِمْ خَصَاصَةٌ وَ مَن يُوقَ شُحَّ نَفْسِهِ فَأُوْلَئكَ هُمُ الْمُفْلِحُونَ ترجمه: و براى كسانى است كه در اين سرا [سرزمين مدينه] و در سراى ايمان پيش از مهاجران مسكن گزيدند و كسانى را كه به سويشان هجرت كنند دوست مىدارند، و در دل خود نيازى به آنچه به مهاجران داده شده احساس نمىكنند و آنها را بر خود مقدّم مىدارند هر چند خودشان بسيار نيازمند باشند كسانى كه از بخل و حرص نفس خويش باز داشته شدهاند رستگارانند
شان نزول: مردي نزد رسول خدا آمد و از شدت گرسنگي مي ناليد، پيامبر براي تهيه غذا کسي را به خانه همسران خود فرستاد. آن شخص خبر آورد که جز آب آشاميدني، در خانه پيامبر هيچ يافت نمي شود. پيامبر به ياران خود فرمود: من اين گرسنه را سير خواهم کرد. سپس به خانه اش آمد و به دخترش فاطمه فرمود: آيا غذايي يافت نمي شود، علي از فاطمه خواست دختر را گرسنه بخواباند و غذاي او را به شخص فقير بدهد.سفره را پهن کردند و براي اين که ميهمان از جريان با خبر نشود، چراغ را خاموش کردند و خود نيز بر سر سفره نشستند. آنان بي آنکه غذايي بخورند، دهان خود را تکان مي دادند. ميهمان گمان مي کرد آنان نيز همراه او غذا مي خورند . او با خيال راحت و به اندازه کافي غذا خورد و سير شد. خانواده علي (ع) آن شب را گرسنه خوابيدند. صبح روز بعد خدمت پيامبر آمدند و بي آنکه سخني بگويند، پيامبر به آنان نگاهي افکند و لبخند زد. در اين جا آيه 9 سوره حشر نازل شد و ايثارگري اين خانواده را ستود. از اين آيه به خوبي استفاده مي شود که ترک بخل و حرص ، انسان را به رستگاري مي رساند، در حالي که آلودگي به اين صفت ناپسند، کاخ سعادت انسان را ويران مي سازد
مفسران و محدثان و ارباب تواريخ در مورد اين آيات شاءن نزول مفصلى ذكر كرده اند كه فشرده آن چنين است :
در سرزمين مدينه سه گروه از يهود زندگى مى كردند (بنى نضير) و (بنى قريظه) و (بنى قينقاع) و گفته مى شود كه آنها اصلا اهل حجاز نبودند ولى چون در كتب مذهبى خود خوانده بودند كه پيامبرى از سرزمين مدينه ظهور مى كند، به اين سرزمين كوچ كردند، و در انتظار اين ظهور بزرگ بودند.هنگامى كه رسول خدا (صلى اللّه عليه و آله ) به مدينه هجرت فرمود با آنها پيمان عدم تعرض بست ، ولى آنها هر زمان فرصتى يافتند از نقض اين پيمان فروگذار نكردند.
این سوره که بیشتر ناظر به داستان مبارزه مسلمانان با جمعی از یهود به نام «یهود بنی نظیر» و سرانجام منتهی به بیرون راندن همه آنها از مدینه شد. این سوره تناسب بسیار نزدیکی با آخرین آیات سوره مجادله دارد که وعده پیروزی در آن به «حزب الله» داده شده است.